Unitat de Displàsia òssia i Acodroplasia

 

El Dr de Bergua és especialista en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica Infantil. Compta amb anys d’experiència i una extensa formació en diferents camps de l’especialitat. Actualment ha completat el programa de Formació Avançada en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia Infantil, que porta a terme la societat Espanyola de Ortopèdica Pediàtrica, considerant el grau de formació en aquesta subespecialitat més especialitzat a Espanya.

La seva formació i especialització en ortopèdia i traumatologia pediàtrica es va realitzar a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i l’Hospital Universitari maternoinfantil de la Vall d’Hebron, formant part de l’equip de el dr. Knörr.

Al llarg de la seva trajectòria ha combinat la seva tasca assistencial amb la docència, havent impartit cursos de l’especialitat. Paral·lelament també porta a terme una important activitat investigadora i divulgativa, formant part de diversos assaigs clínics, sent autor de nombrosos articles científics i ponent assidu en congressos. Cal esmentar que actualment lidera, a Vitòria-Gasteiz, 3 assaigs clínics que s’estan desenvolupant a nivell mundial, per tractar farmacològicament a nens amb Acondroplàsia.

 

FORMACIÓ ESPECIALITZADA I ACTIVITAT LABORAL ACTUAL

  • Adjunt Especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia infantil a l’hospital HM Nens de Barcelona des de març 2021 fins a l’actualitat.
  • Adjunt Especialista en Cirurgia Ortopèdica, Traumatologia infantil i displàsies esquelètiques a l’Hospital Vithas Sant Josep (investigació UCA), Vitòria-Gasteiz des de gener de 2020 fins a l’actualitat.
  • Adjunt Especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona des febrer 2019 fins gener 2020.
  • Adjunt Especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona des d’Agost de 2016 fins a febrer el 2019.
  • Formació com a Metge Especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia durant els anys 2011-2016 com MIR en el Complex Hospitalari Universitari de Canàries (suc), Tenerife.

 

ACTIVITAT DOCENT I CIENTÍFICA

  • Investigador i data manager en el “Estudi clínic multicèntric i multinacional d’avaluació sobre pacients pediàtrics amb acondroplàsia”. Hospital Sant Joan de Déu, Barcelona. BioMarin Pharmaceutical Inc, Novençà, Califòrnia, EE. UU.
  • Investigador en “Estudi en fase III, multicèntric, aleatoritzat, doble cec i controlat amb placebo per avaluar l’eficàcia i la seguretat de BMN 111 en nens amb acondroplàsia” Hospital Sant Joan de Déu, Barcelona. BioMarin Pharmaceutical Inc, Novençà, Califòrnia, EE. UU.
  • Investigador en l’assaig clínic “An International, Prospective Registry Com investigar the Natural History of Children with Achondroplasia”. TA46-002 (Dreambird study) .Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Therachon SAS. 06410 Biot, France.
  • Investigador Principal en l’assaig clínic “A multi-center, longitudinal, Observational study of children with acondroplàsia” enHospital Vithas Sant Josep (UCA), Vitoria.Ascendis Pharma Growth Disorders A / S. Hellerup, Denmark.
  • Investigador en l’assaig clínic “Prospective clinical assessment study in children with achondroplasia: the Propel trial. QED Therapeutics, Inc. Hospital Vithas Sant Josep (UCA), Vitòria.

 

ÀREA D’INTERÈS PROFESSIONAL

Especialista en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica pediàtrica, amb especial dedicació en el maneig global dels pacients amb displàsies esquelètiques, així com, malformacions congènites de les extremitats inferiors. També té formació en el maneig de les lesions en esportista en edat infantil.

 


Demanar visita


Especialitats: