Dentició

 

Dentició

 

La dentició és un procés fisiològic que es dóna en el nadó a partir del 6è-8è mes de vida i que finalitza entre els 2 ½ i 3 anys.

 

Com procés fisiològic no té perquè crear problemes o molèsties i moltes vegades justifiquem el plor i irritabilitat del nen/a a les molèsties de la dentició. No està demostrat que provoqui diarrees, irritabilitat o febre, consulta al teu Pediatra, ell/a intentarà descartar altres causes.

 

La dentició secundària o permanent s’inicia cap als 6-7 anys d’edat


L’ordre d’aparició de les dents de llet és el següent:

 

 

  

L’hàbit de rentar les dents podem iniciar-lo a partir dels 18 mesos de edat. Ho farem amb un raspall tou, adient pel nen/a, amb aigua sola i sense pasta. Al inici podem plantejar-ho com un joc, sense forçar, només al vespre abans d’anar a dormir. Cal ajudar-los, poc a poc, a agafar bé el raspall i a raspallar les dentetes. Es important que vegin com nosaltres ens raspallem les dents, així voldran imitar-nos.

 

Quan l’hàbit de raspallar les dents al vespre estigui adquirit podem introduir el raspallat de les dents al matí. Introduirem la pasta de dents quan el nen/a sàpiga glopejar i esbandir-se les dents, això sol ser als 3 anys aproximadament.

 

(Ampliar informació)      

 

Treball elaborat el Gener del 2011.
Dr. R. Clapés Ferran
Servei d’Urgències. Hospital de Nens de Barcelona

> Tornar