S’investiguen casos de xarampió a la ciutat de Barcelona

xarampio

Ahir a la tarda l’Agència de Salut Pública de Barcelona publicava la notícia de que s’està investigant un brot de xarampió a la ciutat de Barcelona. Fins al moment s’han comptabilitzat 3 casos confirmats i hi ha algun més pendent de confirmació.

Pel que sembla tots afecten a persones no vacunades o mal vacunades.

El xarampió autòcton està eradicat al nostre país, però a causa de la mobilitat de les persones, de tant en tant succeeixen aquests brots. Quan es produeix una situació d’aquest tipus, donada l’alta contagiositat del virus, les persones no vacunades -i entre ells hi ha els menors de 12 mesos- són les més susceptibles a infectar-se per aquest virus.

Un cop més recordem la importància de vacunar els nens contra malalties infeccioses que són prevenibles i que poden associar un nombre destacat de seqüeles.

La vacuna contra el xarampió s’aplica aquí mitjançant la vacuna triple vírica, una vacuna de virus vius contra el xarampió, la rubèola i la parotiditis. La primera dosi de vacuna s’aplica als 12 mesos i la segona als 3 anys. Per les característiques de la vacuna, no es pot aplicar abans del primer any de vida. Per això els lactants són un grup vulnerable a la infecció.

Més informació