Trobada dels hospitals referents a Catalunya amb la Fundació Barça

Amb l’objectiu d’aportar nous recursos i serveis centrats en el benestar dels nens i nenes hospitalitzats s’ha produït una trobada dels hospitals referents a Catalunya amb la Fundació Barça. 

El vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, i la directora general de la Fundació FC Barcelona, Mària Vallès, han mantingut una trobada amb els gerents dels principals hospitals de referència pediàtrica de Catalunya amb l’objectiu de millorar el benestar emocional de nens i nenes amb malalties greus. La trobada ha permès avançar en la col·laboració dins del marc del Programa de Benestar Emocional Pediàtric. Hi van participar els doctors: Miquel Pons i Serra, director mèdic de l’Hospital Sant Joan de Déu; Joan Martí, gerent de l’Hospital Parc Taulí;   Beatriu Bayés, directora de l’Hospital Germans Trias i Pujol “Can Ruti”; Albert Salazar, gerent de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; Vicenç Martínez, gerent de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron, i Javier Massaguer, director general de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona.

El Programa de Benestar Emocional Pediàtric de la Fundació Barça i dels Hospitals que hi col·laboren té com a objectiu fomentar el benestar emocional dels nens i nenes amb malalties greus, mitjançant el reforç d’emocions positives. La Fundació Barça aposta per adaptar l’entorn hospitalari dels centres de referència pediàtrica de Catalunya a les necessitats dels nens, a partir de la creació de nous recursos i serveis centrats en el seu benestar.

El projecte fomenta la millora en l’hospitalització dels nens i nenes (en un estat molt sever de la malaltia),mitjançant l’ús de les noves tecnologies (experiències virtuals), l’així com les visites dels jugadors del primer equip i de les diferents seccions esportives del Barça.

Les noves tecnologies al servei de la qualitat de vida dels infants

Un estudi de la Universitat de Calgary va mostrar que del total d’infants que pateixen més estrès i ansietat, un 50% assumien millor les proves mèdiques si durant el tractament interactuaven utilitzant noves tecnologies.

El projecte permet que, mitjançant l’ús de dispositius electrónics amb connexions d’àudio i vídeo, els infants que no tenen la possibilitat de desplaçar-se puguin interactuar amb altres persones i viure en primera persona l’experiència Barça. D’aquesta manera, el fet d’accedir virtualment a les instal·lacions del Camp Nou i al Museu afavoreix la percepció d’autonomia i ajuda a complir els seus somnis. En aquestes trobades virtuals, l’infant,a través d’un ordinador amb càmera (des de l’habitació de l’hospital o des del domicili), gaudeix d’una visita guiada per les instal·lacions del FC Barcelona que compta també  amb l’acompanyament  a l’Hospital.

Visita dels jugadors

Els nens i nenes hospitalitzats, a part de la visita dels jugadors del primer equip durant el Nadal, gaudeixen al llarg de tot l’any de les visites que es fan amb diferents jugadors/es de les diferents seccions del Barça. Els jugadors/es reparteixen regals als nens, signen autògrafs, es fan fotos amb els infants i comparteixen un moment de trobada amb cada nen/a.

Més informació: