Tornem a l’escola

Recordeu, els/les que esteu llegint aquest escrit, els nervis de dies abans de començar el curs i del primer dia de classe? Aquell pessigolleig, no sabíem ben bé perquè, però que ens neguitejava. El vol i dol. Ganes de començar i retrobar els amics i amigues que feia gairebé tres mesos que no vèiem i en teníem ganes, però a la vegada el dubte de quins professors/res tindríem, com serien? Hi haurà nous companys/es aquest curs?, ens preguntàvem.

Com ens organitzarien? Doncs així és com se senten els nostres infants ara. I a tots aquests neguits caldria afegir tota la normativa de canvis a causa de la pandèmia que des del curs passat s’ha afegit, pautes necessàries que van col·laborar a un bon funcionament de les escoles i a un control sanitari de la COVID-19.


Com a pares i mares la nostra tasca és acompanyar els nostres fills i filles sempre, a totes les edats, perquè aquestes sensacions es manifestaran de diferent manera, però sempre existiran. El que no coneixem ens fa sentir insegurs, ens crea dubtes. Aprofitar qualsevol moment per escoltar-los, que expressin les seves preocupacions, els seus dubtes, els seus neguits …, i poder-los aclarir i explicar el que passa, segons l’edat, és molt important.
Anar a l’escola és imprescindible, ho sabíem, però el confinament del 2020 ens ho va deixar encara més clar, per si algú dubtava. I no tan sols pel que es pot aprendre a l’escola, que si bé és important personalment crec que no és el més important, sinó perquè l’escola és un espai de relació, espai de dret i de responsabilitat social on els nostres infants aprenen a discutir, a expressar els seus pensaments, a respectar-se …, en definitiva a “créixer com a persones” responsables del seu present i futur.


És important que aquesta escola estigui complementada amb altres activitats extraescolars físiques o artístiques. De tot el ventall que tenim, proposeu-los el que hi ha i deixeu-los decidir. Educar en el lleure no és menys important que anar a l’escola.


Bon curs 2021-22