Recomanacions per a una tornada a l’escola segura

En els últims dies s’han incorporat a l’escola infantil els més petits de la casa i la setmana que ve els seguirà la resta de la població infantil i adolescent.

La tornada a l’escola és més necessària que mai: els nens i les nenes necessiten recuperar les seves rutines, tenir un context social i acadèmic d’acord a la seva edat i necessitats. La població infantil ha estat probablement la més castigada durant el confinament i la desescalada pel que fa a restricció dels seus moviments i vida social.

Ens enfrontem a un curs que no serà senzill de gestionar, però no ens queda més remei que conviure amb el virus i tractar de seguir amb les nostres vides. Ens consta que els centres escolars estan adaptant-se als requeriments necessaris per a garantir poder minimitzar el risc de contagi en els centres, per les connotacions que té una infecció en un grup. Caldrà que les famílies fem un esforç equivalent fora de les aules: el que passi a les aules serà en gran mesura resultat del que passi en la comunitat.

Recomanacions per a la tornada a l’escola:

– Respectar les indicacions que cada un dels centres ha elaborat. Cada centre ha organitzat circuits, horaris i espais en funció de les indicacions oficials i els seus propis recursos.

– Ús de mascareta en els majors de 6 anys. Tot i que les indicacions s’han anat modificant, coneixent la forma com es dissemina el coronavirus, ens sembla adequat que els majors de 6 anys portin mascareta durant la seva estada a l’escola. Si més no la major part del temps possible. Les mascaretes més adequades tenint en compte que es van a utilitzar moltes hores cada dia són les higièniques reutilitzables homologades.

– Recordeu als nens i nenes les normes d’higiene i la importància del rentat de mans i / o ús de gel hidroalcohòlic. És convenient portar un kit amb mascaretes, gel i mocadors de paper a l’escola.

– A les aules, en la mesura del possible s’ha d’intentar mantenir distància entre uns nens i altres. Així mateix, prioritzar activitats a l’aire lliure o una ventilació molt freqüent dels espais tancats.

– Fora de l’escola, a extraescolars o altres circumstàncies que agrupen nens i nenes, cal no relaxar aquestes mesures. Evitar reunions com celebracions, sortides en grup, etc.

– Recordeu que les persones de més edat són les més vulnerables a la covid19: limitar el seu paper en les cures dels nens.

Els nens amb malalties cròniques poden tenir un risc superior en el cas de contraure el virus: consulta amb el teu pediatre o amb el teu especialista si has de prendre alguna mesura extra a les propostes de forma general.

Ens enfrontem a un curs atípic, on probablement hi hagi moments de confinament parcial o total de grups escolars. Haurem de conviure amb la incertesa, estant molt atents a les indicacions en cada moment i sent molt responsables de la nostra salut i la dels nostres conciutadans.