‘Solidaritat sobre rodes’ i Gerard Farrés creuen la meta i recapten més de 4.500€ per la cura de la  salut dels nens vulnerables de Barcelona

El pilot Gerard Farrés i el gran grup de ‘Solidaritat sobre rodes’ han aconseguit recaptar avui més de 4.500€ en benefici dels nens vulnerables de Barcelona. El subcampió del Ral·li Dakar ha cobert l’etapa solidària Manlleu-Hospital HM Nens amb un grup d’aficionats al ciclisme i al món del motor i diversos metges del centre monogràfic infantil d’HM Hospitales a la capital catalana, aconseguint l’objectiu de superar la xifra recaptada l’any passat.

En creuar la meta al capdavant del gran grup, Gerard Farrés ha explicat que “ha estat una gran experiència. Aquest any, hem aconseguit reunir un grup de persones disposades a col·laborar més nombrós i el que és més important, hem aconseguit que un nombre més gran de gent se sumi a aquesta causa i hagin fet la seva aportació econòmica, la qual servirà per tenir cura de la salut dels més petits, que són el futur de la nostra societat” i va afegir que “quan vam rebre la proposta de la Fundación HM Obra Social Nens d’organitzar la segona edició de ‘Solidaritat sobre rodes’ no ens ho vam pensar dues vegades. Per mi i els meus companys, és una enorme satisfacció poder ajudar a qui ho necessita avui perquè, demà, et pot tocar a tu”.

Els participants al ‘Solidaritat sobre rodes’ han començat a rodar a les 7h. des del Pavelló d’Esports de Manlleu i hi han invertit unes 5 hores en cobrir els més de 100 kms. que separen la localitat d’Osona de l’Hospital HM Nens de Barcelona, marcant un crono més que respectable si tenim en compte l’onada de calor que afecta Catalunya aquest cap de setmana.

 

Objectiu assolit

Abans i durant el recorregut, les persones que han desitjat col·laborar amb ‘Solidaritat sobre rodes’ han apadrinat algun dels seus quilòmetres fins a assolir la quantitat de 4.639€, superant d’aquesta manera la xifra del 2022. L’admissió de donacions encara romandrà activa durant uns dies més a través de l’enllaç següent: https://hospitaldenens.com/projectes/solidaritat-sobre-rodes/

Els fons recollits es destinaran a pal·liar els problemes de salut dels nens sense recursos amb els quals treballa la Fundación HM Obra Social Nens, els projectes dels quals se centren en la salut dental, psicològica i de visió, així com l’accés a la vacunació necessària que no s’inclou a la calendarització infantil de vacunes de la sanitat pública.

La directora mèdica de l’Hospital HM Nens, Dra. María Milá, no ha pogut ocultar la seva emoció en veure arribar Gerard Farrés i la resta del gran grup i ha assegurat que “amb la implicació de persones com el Gerard i esforços com el de ‘Solidaritat sobre rodes’, sens dubte, arribarem més lluny. Els nens vulnerables de Barcelona, que són més cada dia, ens necessiten i així podrem continuar treballant per tenir cura de la seva salut”. El 2022, la Fundación HM Obra Social Nens va atendre 15.378 nens de Barcelona que hi van arribar a través dels serveis socials.

 

Iniciativa premiada

La iniciativa ‘Solidaritat sobre rodes’, posada en marxa l’any passat per la Fundación
HM Obra Social Nens, Grup BG Media i Gerard Farrés, ha merescut el reconeixement de diverses organitzacions. Entre elles, el passat mes de juny, va rebre el premi OpenArtAwards, un dels guardons més prestigiosos que es lliuren a nivell internacional al sector de la comunicació, el màrqueting, el disseny i la publicitat, en la categoria ‘non profit’, destacant entre més de 1.400 projectes.

El diari Mundo Deportivo, per la seva banda, li va concedir un dels premis “Trofeu Campions Valors” i és que el pilot és un esportista conegut pels seus destacats valors. A ningú no se li oblida que, el 2022, va renunciar a alçar-se amb la victòria final del Dakar complint ordres d’equip i frenant a només 300 metres de la meta de l’última etapa perquè el seu company aconseguís el campionat.

Al palmarès de Gerard Farrés destaquen 3 campionats del món júnior d’Enduro, a l’inici de la seva carrera, i 15 participacions al Ral·li Dakar, tant en motos com en vehicles de 4 rodes, on ha aconseguit pujar al pòdium en ocasions. El català, de 44 anys, és conegut a la competició com el ‘Jabalí del Desierto’ ja que, després d’un parèntesi obligat a conseqüència d’una lesió, des del 2009 ha participat de forma consecutiva a cadascuna de les edicions del Ral·li Dakar.

 

Fundación HM Obra Social Nens

HM Hospitales va fer seu l’esperit de l’antiga Fundació Hospital de Nens de Barcelona assumint, el novembre del 2019, l’activitat solidària de la seva Obra Social. Per això, va crear la Fundación HM Obra Social Nens, que sota el paraigua de la Fundación de Investigación HM Hospitales, manté i potencia el seu compromís social orientant-lo cap a la població infantil.