Setmana Mundial de la Inmunització 2017

semana-inmunizacion

Del 24 al 30 d’abril se celebra per iniciativa de l’OMS la Setmana Mundial de la Immunització. La campanya té com a objectiu sensibilitzar de la importància de la vacunació per disminuir la morbilitat i mortalitat mundial degudes a malalties infeccioses.

Existeix evidència científica que les vacunes funcionen tant per protegir les persones de forma individual com a les comunitats. S’estima que cada any s’eviten entre 2 i 3 milions de morts al món, especialment entre els menors de 5 anys. Encara que tinguem la sort de viure en un país desenvolupat, la no vacunació és una opció que no ens protegeix de patir les conseqüències de les malalties infeccioses prevenibles.

L’existència de les vacunes ha aconseguit controlar malalties que en el passat generaven grans epidèmies. La verola va poder ser eradicada i la pòlio està en vies de ser-ho. Les vacunes poden evitar 26 malalties infeccioses.

Les vacunes són segures, no produeixen autisme ni deteriorament neurològic. Són els fàrmacs més estudiats abans de sortir al mercat, ja que s’utilitzen en persones sanes.

A causa de l’efecte ramat, es produeix la immunitat de grup i el fet que la teva vacunació protegeixi a terceres persones, aquelles persones vulnerables que per la seva edat o la seva malaltia, no poden ser vacunades.

Finalment cal recordar que les vacunes són per a tothom, no només per als nens. El personal sanitari és un grup que ha de ser especialment conscient tant per recomanar la vacunació com per vacunar-se.

Pots seguir i compartir la campanya a les xarxes amb els hashtags #vaccineswork #lasvacunasfuncionan #lasvacunassalvanvidas

No tinguis dubtes: les vacunes funcionen!