Reunión Anual de la Sociedad Española de Odontopediatría i Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria

El passat cap de setmana es va celebrar a Sevilla la XXXIX Reunión Anual de la Sociedad  Española de Odontopediatría (SEOP).

L’equip d’Odontopediatria de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona va participar activament al congrés, amb diverses comunicacions, una de les quals “Tractament multidisciplinari del frenet lingual alterat en nadons i en la infància” presentat per la Dra. Elvira Ferrés, va rebre el premi a la millor comunicació científica en la categoria de pòster.

El treball presentat és el resultat d’un equip multidisciplinari per al tractament del fre lingual alterat. Fa 2 anys es va crear la Unitat de Patologia de la Succió (Celere) que s’encarrega d’estudiar i tractar el frenet lingual.

L’equip Celere té una àmplia experiència en el diagnòstic i tractament de anquiloglòssia i dels trastorns miofuncionals. L’objectiu del treball era descriure el circuit establert per la unitat pel tractament de la anquiloglòssia en els nadons (0 a 6 mesos) que acudeixen amb problemes de lactància materna i en els nens (6 mesos a 14 anys) que presenten alteracions fonètiques i / o dentofacials.

En resum va ser un congrés fantàstic, en aquesta ocasió organitzat per la Dra. Asunción Mendoza i que va culminar amb el relleu a la Dra. Isabel Maura que és la propera presidenta del Comitè Organitzador de la SEOP per  l’any 2018, que se celebrarà a Palma de Mallorca.

Aquest cap de setmana també ha tingut lloc la XXIII Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria a Blanes, on també han participat els nostres pediatres. El Dr. Álvaro Díaz va participar en una taula rodona sobre grip i pneumònia, parlant de la vacunació antipneumocòccica. Per la seva banda la Dra. Paula Rodríguez va presentar també els resultats de l’equip Celere que hem comentat. Finalment, la Dra. Amalia Arce va presentar el projecte de telemedicina escolar que estem duent a terme des del curs 2015-16, on hi ha 70 escoles connectades amb l’hospital, el que significa que donem cobertura a 20.000 infants de Barcelona i àrea metropolitana.