Salut i escola: Servei de teleassistència pediàtrica als centres escolars

El dissabte 2 d’ abril vam participar de manera activa a la VII Jornada Pedagògica desenvolupada per l’Associació Catalana de Llars d’ Infants a l’Hotel Gallery de Barcelona. 

La Fundació Hospital de Nens de Barcelona ofereix als centres escolars adherits la possibilitat de rebre atenció a distància mitjançant videoconferència, telèfon o e-mail per tal d’atendre consultes per part dels mestres o educadors relacionades amb la salut dels infants dins de l’escola.  

També oferim als centres informació actualitzada sobre moments epidèmics, novetats en vacunacions o el tractament necessari per part de la escola de les diferentes patologies, especialment les infeccioses; atenció en la prevenció d’accidents i malalties que se inicien a la escola amb intervenció immediata en els primers moments. De la mateixa manera està disponible el suport nutricional amb la supervisió i/o confecció i elaboració de menús escolars. 

Per part dels més de 150 centres participants l’acollida del servei va ser excel.lent ja que sovint els educadors s’han d’enfrontar a situacions en les que no sempre tenen competències. Aquesta campanya aconsegueix apropar el mon sanitari pediàtric a la comunitat educativa.