Participa a la campanya solidària ‘1 origami, 1 euro’ i col·labora amb la Fundació HM Obra Social Nens

 

En què consisteix la campanya “1 origami, 1 euro”?

La campanya solidària “1 origami, 1 euro” que la Fundació Mútua General de Catalunya posa en marxa cada any per aquestes dates recull les grues de paper de tots els nens i nenes que participin en benefici de la Fundación HM Obra Social Nens. Així, per cada origami que rebi, destinarà un euro a col·laborar amb els projectes que l’entitat porta a terme amb els nens i nenes en situació d’exclusió social a Barcelona.


Així ens ajudes amb la teva participació

Aquests són els projectes de la Fundación HM Obra Social Nens en què podreu col·laborar amb tots els origamis que presenteu.


Projectes de la Fundación HM Obra Social Nens

 

Un any diferent

A causa de les mesures de seguretat implantades per la COVID-19, aquest any la campanya serà totalment en línia.


Com participar-hi?

És molt fàcil. Simplement has de seguir els passos següents.

Passes a seguir:

1. Descarrega’t el Paper d’Origami de la Fundació HM Obra Social Nens i imprimeix-lo tantes vegades com origamis com vulguis fer:

Descarregar Disseny Origami – Fundación HM Obra Social Nens_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Segueix les instruccions de muntatge o fes una ullada al tutorial:


Instruccions: https://youtu.be/dc5zzfrIV5E


3. Envia una foto o vídeo mostrant el teu origami indicant les dades personals (Nom complet i email) al correu: origami@mgc.es

 

4. Tens fins al 13 de desembre per enviar-nos tots els origamis que vulguis
Com més origamis ens envieu, més nens i nenes podrem ajudar a mantenir un bon estat de salut i nutrició des de la Fundació HM Obra Social Nens.

 

Història de la campanya

La campanya ‘1 origami, 1 euro’ neix inspirada en una antiga llegenda japonesa, senbazuru, que diu que a qui hi hagi 1.000 grues de paper (tsuru, en japonès) se li concedirà un desig. A partir d´aquesta història, l´origami es convertirà en un art tradicional del país nipó i regalar grues de paper s´associa a voler desitjar salut, benestar, felicitat i prosperitat.

A més, l’art origami és una activitat familiar que predisposa a la col·laboració entre els participants i com tota la papiroflèxia, té associades innombrables competències educatives i constitueix una eina molt útil perquè els infants aprenguin conceptes espacials i practiquin l’atenció i la paciència.

La campanya solidària ´1 origami, 1 euro´ també col·labora amb La Marató de TV3 i Arrels Fundació fins a un màxim de 50.000€.

Per a més informació, consulta: https://www.1origami1euro.org