Onada de calor

onada-de-calor

No cal que les notícies ho anunciïn, tots ens adonem trepitjant el carrer o amb les dificultats per dormir a la nit, que estem en plena onada de calor!

Que faci calor a l’estiu no hauria de ser notícia, ja que és el més lògic. No obstant això, les elevades temperatures, a més de dificultar les tasques quotidianes, poden ser un problema especialment per a les persones amb salut més delicada.

Les recomanacions generals inclouen entre d’altres, evitar activitats enèrgiques en les hores centrals del dia intentant estar a l’ombra o llocs condicionats, augmentar la ingesta de begudes i aliments frescos com fruites i verdures, i utilitzar peces de roba lleugeres i transpirables.

Els nens a partir de 3-5 anys tenen capacitat per regular sense problemes les diferències de temperatura. Penseu que hi ha nens creixent en totes les latituds del planeta! De fet, la percepció és que “suporten” millor la calor que els adults. Hem de tenir especial precaució això sí amb els més petits, als quals hem hidratar de forma adequada i mantenir protegits del sol, o els nens amb alguna malaltia que es pugui descompensar. Precaució també a l’interior dels vehicles!

Són dies ideals per a remullar-se i també per a les migdiades generoses!