La Dra. María Milá, nova directora mèdica de l’Hospital HM Nens

Barcelona, 14 de febrer de 2023.- La Dra. María Milá ha estat nomenada nova directora mèdica de l’Hospital HM Nens. Amb 20 anys d’experiència com a pediatre, a més de la seva capacitat de gestió i els seus coneixements en transformació digital, arriba a l’hospital monogràfic infantil d’HM Hospitales a Barcelona amb l’objectiu de seguir oferint al pacient una elevada qualitat assistencial que es veurà impulsada amb nous serveis i processos.

Llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB) el 2003, va fer l’estada de metge resident a l’Hospital Sant Joan de Reus (Tarragona) i es va formar en Oncologia i Hematologia pediàtrica a l’Hospital Materno Infantil Vall d’Hebrón. Sense deixar la pràctica clínica, el 2013 va decidir conèixer l’àmbit de la gestió sanitària cursant el màster ‘GESSAP: Gestió d’Equips i Serveis Sanitaris en Atenció Primària’ per IL3, Institut de Formació Contínua de la UB, que va completar l’any passat amb el Màster Universitari en Gestió Sanitària de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

Aquesta formació la va dur a ser nomenada cap de servei de Pediatria de l’Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona el 2018 i de l’Hospital Quirónsalud del Vallès el 2020. Posteriorment, es va incorporar a la Direcció d’aquest centre com a Adjunta a la Direcció, en primera instància, i com a Directora Mèdica, més tard, per finalment, assumir la responsabilitat de la transformació digital i de la qualitat i seguretat del pacient.

D’aquesta manera, la Dra, Maria Milá assegura que el projecte d’HM Hospitales i d’HM Nens “m’il·lusiona enormement. Com a pediatre, poder treballar en un centre que ofereix una atenció integral de tot el que li passa al nen és un luxe i poder fer-ho en un hospital que és referència a Barcelona a l’àmbit pediàtric, un privilegi” i afegeix que, per això, el seu objectiu és “aportar la meva experiència per poder continuar creixent i oferint al pacient una atenció encara millor”.

Pares tecnològics

Per poder oferir aquesta atenció encara millor, una de les principals tasques que durà a terme la Dra. Milá serà potenciar el pla de digitalització d’HM Nens iniciat ja fa uns anys. Per a la nova responsable de la direcció mèdica d’HM Nens, aquest procés és fonamental avui dia, ja que “els actuals i futurs pares ja estan totalment acostumats a l’ús de noves tecnologies, per la qual cosa la seva aplicació a l’àmbit de la relació amb el pacient i l’increment de serveis que facilitin l’atenció, l’agilització de tràmits, l’obtenció de resultats, la comunicació directa amb l’especialista, la rapidesa i la immediatesa de les consultes, etc. resulta fonamental”.

En aquest sentit, un dels objectius prioritaris d’HM Hospitales és situar tots els seus centres a l’avantguarda de la transformació digital, un procés que es va iniciar després de la pandèmia com a conseqüència de les necessitats sorgides i que avança cada dia més ràpidament.

Un dels factors que ha portat la Dra. Milá a incorporar-se a HM Hospitales i a assumir la seva nova responsabilitat és “el poder treballar de manera multidisciplinària i, a més, poder fer-ho en xarxa. Saber que comptaràs amb tots els recursos necessaris per atendre el nen sigui quina sigui la seva patologia i que, a més, tindràs l’oportunitat de compartir coneixement i experiència amb altres especialistes et dona molta tranquil·litat com a professional i, de cara al pacient, suposa seguretat i comoditat”.

La directora territorial d’HM Hospitales a Catalunya, Dra. Lidón Millá, es mostra convençuda que la Dra. Milá aportarà a HM Nens “una visió nova i més moderna de la medicina pediàtrica, que resulta necessària al món actual, però que permetrà mantenir l’atenció a la que el pacient que acudeix a HM Nens està acostumat des de sempre”.

NP NOMBRAMIENTO DRA. MARÍA MILÁ (Cat)