Maig és més de congressos

Durant les últimes setmanes hem tingut als nostres professionals compaginant la seva activitat assistencial amb l’assistència als congressos mèdics de les diferents especialitats pediàtriques, que tradicionalment es realitzen en aquestes setmanes de primavera.

Ja fa uns dies us parlàvem del Congrés d’Oftalmologia Pediàtrica celebrat a Tarragona.

Uns dies després arrencava la 40a edició de la Reunió de la Sociedad Española de Odontopediatría, celebrada a Palma de Mallorca del 17 al 19 de maig. Aquesta Reunió ha estat especialment important per a l’hospital ja que la majoria dels professionals de la nostra Àrea Dental, han estat en l’organització de la mateixa, així com aportant nombroses comunicacions científiques al congrés. La presidència del congrés va estar magistralment dirigida per la Dra. Isabel Maura, qui es va encarregar de deixar el llistó molt alt per a properes edicions. Cal destacar que en aquesta reunió també van participar el Servei de Pediatria, amb la Dra. Llagostera; el Servei de Nutrició amb Cristina Girbau i una representació de l’Obra Social amb el Dr. Massaguer.

A més les Dres. Elvira Ferrés i Isabel Maura, van resultar guanyadores del premi a la millor comunicació oral del congrés.

També van obtenir premi a la millor comunicació oral breu els doctors Gemma Colomé, Paula Sol Ventura, Paula Soriano, Patricia Villegas, Eugènia Englert, Emilio Martín, Xènia Ortolà i Roger García al XXV Congrés de la Societat Espanyola de Gastroenterologia, Hepatologia i Nutrició Pediàtrica que es va celebrar a Granada del 17 al 19 de maig.

I finalment a la XXIV Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria que ha tingut lloc el passat cap de setmana, del 25 al 26 de maig a Terrassa, també hem tingut presència, amb presentació de comunicacions i moderació de taules. Així mateix, el Dr. Martínez Roig ha merescut el premi a la comunicació oral curta més original.

En uns dies, ens veurem també en el 66è Congrès de la Asociación Española de Pediatría a Saragossa.

L’esforç en la investigació, la publicació i la difusió científica a la Fundació Hospital de Nens va donant els seus fruits. Enhorabona a tots els participants!