Lactància Materna: Clau per al desenvolupament sostenible

Durant aquesta setmana, de l’1 al 7 d’octubre i com cada any, se celebra al nostre país i en altres països europeus, la Setmana Mundial de la Lactància Materna, en aquesta ocasió sota el lema “Lactància Materna: clau per al desenvolupament sostenible”. La Setmana Mundial de la Lactància Materna 2016 se centrarà en la relació de la lactància materna amb la sostenibilitat i més important encara, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L’alimentació amb llet materna i la bona nutrició en la infància són aspectes crucials per assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODS) i, en particular, els que es refereixen a la supervivència infantil, com reduir en dues terceres parts la taxa de mortalitat entre els menors de cinc anys, eradicar la pobresa extrema i la fam.

En 2016 un nou conjunt d’ODS es van definir basats en els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni per als propers 15 anys.

 

Hi ha 17 objectius que s’apliquen a tots els països per igual i inclouen alguns molt concrets que estan relacionats amb la lactància materna:

1 – La fi de la pobresa

2 – Acabar amb la fam i millorar la desnutrició i la sobre nutrició

3 – Garantir una vida sana i la promoció del benestar

4 – Garantir el consum sostenible.

Objectius de la Setmana Mundial de la Lactància Materna 2016:

• Informar sobre els nous Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i com es relacionen amb la lactància materna i l’alimentació de lactants i nens.

• Promocionar la lactància materna com un component clau del desenvolupament sostenible.

• Impulsar una varietat d’accions de lactància materna i alimentació infantil

• Participar i col·laborar amb una àmplia gamma d’actors per a la promoció, protecció i suport de la lactància materna.

Amb motiu d’aquesta celebració, la Dra. Paula Rodríguez del Servei de Lactància Materna i la Dra. Tomasa Pastor del Servei de Logopèdia i Fisioteràpia Miofuncional del nostre hospital han participat com a ponents en les III Jornades Pitiüses d’Actualització en Lactància per a Professionals que va tenir lloc a Eivissa el passat dijous 29 i divendres 30.

jornada-lm-ibizajornada-lm-programa

 

I coincidint també amb aquesta Setmana Mundial de la Lactància, aquest dimarts hem reiniciat les sessions del Grup de Lactància Materna del nostre hospital coordinat per la Dra Paula Rodríguez, pediatre i IBCLC, que es realitzen setmanalment cada dimarts de 10,30 a 12 hores en l’aula de la planta -1 de l’Àrea Dental. Aprofitem per felicitar a la doctora per la seva recent maternitat!