IV Jornades Científiques Internacionals

El passat cap de setmana, 5 i 6 de maig, vam estar a Granada per assistir a les IV Jornades Científiques Internacionals de la Càtedra Ordesa de Nutrició Infantil. Sota el títol “La nutrició i el desenvolupament en la infància: El seu impacte en la salut”, experts nacionals i internacionals van abordar diferents temes d’interès com ara l’impacte del sucre en la infància, les conseqüències de l’obesitat materna en l’etapa infantil o el retard del creixement intra i extrauterí.

La Dra. Montserrat Rivero, presidenta de la Comissió Mixta de la Càtedra Ordesa de Nutrició Infantil i membre del nostre Consell Científic, va presentar l’últim projecte multicèntric en el qual s’està treballant i en el que la Fundació Hospital de Nens participa.

La Càtedra Ordesa de Nutrició Infantil es va crear l’any 2013. Des de llavors ha liderat diferents estudis per millorar i aprofundir en el coneixement sobre els efectes de l’alimentació en la infància, especialment durant els primers anys de vida. Promou la formació i la innovació en un entorn col·laboratiu universitat-empresa.

Una de les principals tasques de la Càtedra ha estat reunir a més d’un centenar d’autors de reconegut prestigi i de diverses procedències i especialitats per editar el primer Llibre Blanc de la Nutrició Infantil a Espanya, que constitueix una fantàstica recopilació de tot el coneixement actual d’alimentació infantil al nostre país.

Libro Blanco de la Nutrición Infantil en España