L’Hospital HM Nens inaugura Nens Lab, el primer laboratori d’anàlisis clíniques específic per a nens de la sanitat privada

L’Hospital HM Nens ha inaugurat Nens Lab, un laboratori d’anàlisis clíniques específiques per a nens que es converteix en el primer d’aquestes característiques de la sanitat privada. L’activitat d’aquest nou servei s’adreça a totes les famílies que requereixin una prova diagnòstica, no només a aquells pacients que siguin atesos o romanguin ingressats a l’hospital.

Ubicat a la segona planta de l’Àrea Central de l’hospital, Nens Lab es troba en un espai que ha estat totalment reformat i condicionat a les necessitats dels infants. La Dra. María Milá, directora mèdica d’HM Nens, explica que “les instal·lacions han estat dissenyades pensant fonamentalment en els nens. Anar a l’hospital no és agradable per a ningú, però per a ells, molt menys, pel que hem intentat crear un lloc càlid i acollidor que faci la seva estada tan agradable com sigui possible”.

De la mateixa manera, els infants són atesos per un equip de professionals especialment format tant des del punt de vista tècnic com emocional. La Dra. Milá assenyala que “a un nen, els braços de la seva mare li aporten confort i la màxima protecció, per la qual cosa no els separem a l’hora de realitzar determinades proves, com l’extracció de sang que resulta molt complicada si el nen està tens i amb por. El nostre equip potencia l’autoestima dels més petits perquè puguin gestionar millor l’aversió que pot produir trobar-se davant d’un moment dolorós o la visió de l’agulla i la xeringa”. En aquest sentit, les cadires d’extracció acomodades per donar cabuda a l’adult i al menor i els diplomes de valentia són dos elements de gran eficàcia.

 

Atenció ajustada a les característiques de cada nen

L’activitat de Nens Lab inclou tota mena d’anàlisis clíniques com les de sang, orina i femta, a més dels tests d’intoleràncies alimentàries. En aquest sentit, la formació específica dels professionals permet dur a terme microtècniques que limiten la quantitat de sang a extreure en funció del volum corporal dels nens i els valors de referència dels diferents marcadors i substàncies que es mesuren estan adaptats al pacient pediàtric, la qual cosa evita errors d’avaluació. D´aquesta manera, l´atenció és personalitzada i ajustada a les característiques de cada nen.

Nens Lab no està pensat únicament per als pacients de l’Hospital HM Nens que romanen ingressats o són tractats de la seva patologia allà, sinó que està obert a qualsevol família que necessiti una prova diagnòstica de manera ràpida i àgil. Per això i amb l’objectiu d’oferir la màxima comoditat als pares, les instal·lacions romanen obertes de dilluns a divendres, de 8h. a 20h., i no cal acudir amb cita prèvia, excepte si es tracta d’un test d’intolerància, cas en què sí que s’haurà de demanar hora de visita.

Per a la directora territorial d’HM Hospitales a Catalunya, Dra. Lidón Millá, “l’obertura de Nens Lab ens ajudarà a guanyar agilitat i rapidesa a l’hora de disposar dels resultats, ja que en el cas dels pacients d’HM Nens i HM Hospitales, aquests s’inclouen automàticament a la Història Clínica” i afegeix que també “ens permetrà incrementar notablement el nombre de proves a realitzar”.

La Dra. Cristina Almirall, directora del Laboratori d’Anàlisis Clíniques d’HM Hospitales, es mostra molt satisfeta amb l’obertura de Nens Lab, ja que “és un pas molt important per als laboratoris del Grup. És el primer d’aquestes característiques que posem en marxa i l’experiència ens servirà per valorar l’obertura d’espais similars a altres hospitals de Catalunya. Així mateix, ens permet seguir desplegant el nostre treball en xarxa amb altres centres d’HM Hospitales a la resta d’Espanya”.