Els hospitals HM Nens i HM Nou Delfos aconsegueixen la primera estrella del segell QH

Barcelona, 15 de novembre de 2021.- Els hospitals HM Nou Delfos i HM Nens han rebut per primera vegada el segell QH (Quality Healthcare) que atorga l’Instituto para el Desarrollo y la Integración de la Sanidad (Fundació IDIS) i que certifica l’Asociación Española para la Calidad. D’aquesta manera, segueixen el camí dels deu centres d’HM Hospitales que ja tenen 3 estrelles, la màxima qualificació.

L´anunci d´aquesta concessió s´ha produït avui en un acte que s´ha celebrat aquest matí corresponent a la setena edició del lliurament del segell QH, un reconeixement que valora l´excel·lència, la qualitat assistencial i la seguretat de les organitzacions sanitàries.

Aquest segell suposa un recolzament a la tasca assistencial dels hospitals HM Nou Delfos i HM Nens en veure’s reconegut el seu compromís amb els pacients. El director territorial d’HM Hospitales a Catalunya, Dr. Joan Sala, s’ha mostrat molt satisfet per aquesta concessió, ja que “valida tota la feina que portem fent durant els darrers anys per transformar els centres del Grup a Barcelona amb l’únic objectiu de proporcionar al pacient la màxima qualitat assistencial i la major comoditat possible en quant a accessos, proves diagnòstiques, visites a consulta, petició de cita, desplaçaments interns, intervencions quirúrgiques, etc.”. Igualment, assegura que “continuarem esforçant-nos per garantir el millor servei al pacient a tots els nostres centres, per la qual cosa farem tot el possible perquè HM Sant Jordi aconsegueixi l’acreditació QH a curt termini i entri també a formar part d’aquest grup d’excel·lència”.

Amb la primera estrella del segell QH, HM Nou Delfos i HM Nens segueixen el camí dels deu centres del Grup que ja tenen 3 estrelles, la màxima qualificació. En aquesta edició, aquesta ha estat concedida als hospitals HM Vallés d’Alcalá de Henares, HM San Francisco – HM Regla de Lleó i HM Rosaleda – HM La Esperanza de Santiago de Compostel·la, sumant-se així als hospitals universitaris HM Madrid, HM Montepríncipe, HM Sanchinarro, HM Puerta del Sur, HM Torrelodones i HM Nuevo Belén —a la Comunitat de Madrid— i la Maternidad HM Belén — Hospital HM Modelo d’A Coruña, que ja comptaven amb ella.

Grup hospitalari de referència

D’aquesta manera, gairebé tots els centres hospitalaris d’HM Hospitales han rebut en menor o major mesura la certificació QH, cosa que consolida la companyia com el Grup hospitalari de referència en aquest segell, ja que compta amb el nombre més gran d’hospitals amb la màxima acreditació, les tres estrelles QH. En aquest sentit, el director de Qualitat i Gestió d’HM Hospitales, José Tolsdorf, assenyala que “l’objectiu d’HM Hospitales de cara al futur passa per incorporar de mica en mica tots els centres hospitalaris a l’acreditació QH, ja que el Grup funciona com una sola xarxa assistencial indistintament de la ubicació geogràfica del centre, amb els mateixos processos i amb les mateixes acreditacions”.

Tolsdorf explica que “aquesta acreditació és fruit d’un procés de millora constant en els protocols d’actuació i organització, que ve marcat i definit per un pla estratègic en què es posa un èmfasi especial en la seguretat del pacient en l’entorn sanitari, respecte al medi ambient i la seguretat dels nostres treballadors. Per als pacients aquesta acreditació representa una garantia addicional i posa de manifest el nostre afany diari perquè tinguin la millor assistència sanitària possible, en el millor entorn i amb la millor tecnologia”.

Algunes de les claus que expliquen les raons per què deu complexos hospitalaris del Grup han rebut el màxim reconeixement a la seva excel·lència assistencial resideixen en el compromís d’HM Hospitales amb el pacient, el medi ambient i un entorn segur per als nostres treballadors. “L’excel·lència assistencial és un dels eixos fonamentals per a HM Hospitales, però també tenim un compromís amb la societat i minimitzar el nostre impacte ambiental i que els nostres treballadors tinguin un entorn segur. Per aconseguir-ho, cal treballar amb models internacionalment reconeguts, així com un complex procés d’autoavaluació i auditoria, que persegueix situar el pacient al centre de tots els processos. Posem molt interès a aconseguir ser millors cada dia per als nostres pacients i les seves famílies, i avui es recullen els fruits d’aquest esforç per part de tota l’organització”, indica Tolsdorf.

La concessió de l’acreditació QH és el màxim reconeixement a la qualitat en els processos assistencials, cosa que representa tot un estímul per a l’organització, que veu, així, com els centres són reconeguts per una institució externa i independent.

NP QH 2020 TLDRF CATALUÑA OK (Cat)