HM Delfos supera la barrera dels 1.000 pacients atesos per Covid-19 a Barcelona

El Grup ha ofert assistència sanitària a 16.774 pacients per COVID-19 en els seus centres de tota Espanya

  • Des de l’inici de l’emergència sanitària 176 pacients han estat ingressats a planta i 19 a l’UCI del Hospital HM Delfos, que ha ampliat la seva dotació a 168 llits i 20 llocs UCI amb la contractació de 23 nous professionals sanitaris
  • Equips de professionals sanitaris dels altres centres hospitalaris del Grup a la Ciutat Comtal s’han desplaçat també a HM Delfos per reforçar l’equip assistencial en aquesta crisi

Barcelona, 3 d’abril de 2020. HM Hospitales segueix ampliant els seus recursos amb l’objectiu de poder atendre el major nombre possible de pacients amb COVID-19. A Barcelona, ​​concretament a l’Hospital HM Delfos, s’han atès 195 pacients hospitalitzats dels quals 176 han passat per planta i 19 a la UCI, molts d’ells derivats de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron amb el qual s’està treballant d’una manera totalment coordinada. En aquest sentit, s’han atès 748 pacients a Urgències i fins a la data s’han produït 83 altes i 40 decessos.

Aquestes altes dades de pacients ingressats i atesos a HM Delfos són fruit de la capacitat d’adaptació que ha tingut el Grup HM Hospitales a Barcelona per reconvertir àgilment molts dels serveis mèdics i, a més de crear noves àrees d’atenció al pacient, posar a disposició del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT) i, més concretament de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, tota la seva dotació per atendre als pacients que estan sent derivats des d’aquest centre.

L’esforç del Grup Hospitalari a nivell nacional també està tenint a Madrid un altre focus molt important d’actuació. El Dr. Juan Abarca Cidón, president d’HM Hospitales, explica que “des de que es van començar a diagnosticar els primers casos i abans de que es decretés l’Estat d’Alarma, concretament el 10 de març, vam constituir el nostre Comitè de Crisi amb l’objectiu d’estar el millor preparats possible pel que sabíem que havia de venir”.

Un Comitè en el qual estan representades les àrees més importants en la gestió d’aquesta crisi; assistencial, recursos humans, enginyeria o compres. El Dr. Abarca afirma que “entre tots, estem fent un esforç titànic, des del punt de vista personal, econòmic i logístic per poder estar a plena capacitat. I ens fa mal al cor, que no puguem atendre més pacients amb COVID-19 per manca de personal qualificat. Hem incorporat a tot el personal que podia ajudar i que ha volgut venir”.

Precisament, a l’equip humà d’HM Hospitales s’han sumat concretament 207 professionals contractats en aquestes últimes setmanes dels que 23 ha estat a Barcelona. Personal d’infermeria, auxiliars i metges que s’han unit als gairebé 6.000 treballadors i 4.000 metges associats del Grup a Espanya. “Hem d’agrair molt al personal d’HM Hospitales l’esforç que està realitzant a tots els nivells i també a aquests valents que s’han vingut a Madrid des d’altres latituds per donar la cara contra el virus. Especialment, tenim infermeres d’HM Hospitales a Galícia que voluntàriament s’han vingut a ajudar i que ens han emocionat enormement amb aquest gest de valentia i solidaritat “, comenta el Dr. Abarca.

Personal Sanitari contagiat

El Grup HM Hospitales té destinat a la lluita contra el COVID-19 a un total de més de 3.480 professionals sanitaris, principalment en els 7 hospitals de Madrid i a HM Delfos. D’ells, cal lamentar que 288 professionals sanitaris fins a la data han contret el virus, 60 d’ells a la Ciutat Comtal. Afortunadament, sense cap mort entre ells i que progressivament després de l’alta mèdica, es tornen a reincorporar a la seva activitat.

Noves dotacions

A l’igual que l’ampliació de llits d’ingrés i contractació de personal, s’ha realitzat un important esforç logístic i econòmic a adaptar instal·lacions per habilitar 43 nous llocs d’UCI en els hospitals del Grup a Madrid i 9 a HM Delfos a Barcelona. De fet, a Madrid s’ha passat de 52 llocs d’UCI abans de l’emergència sanitària, a 95 llocs, el que implica doblar la capacitat en Crítics.

D’altra banda, l’assistència hospitalària d’altres patologies roman activa atenent els pacients que per circumstàncies mèdiques han de seguir tractament o revisió. “Mantenim oberts tots els serveis hospitalaris imprescindibles per atendre pacients que ho necessiten, com els pacients amb càncer, crònics o aquells que requereixen seguir amb els seus tractaments. La sort de tenir 7 hospitals a Madrid i equips mèdics coordinats, és que estem garantint als nostres ‘altres’ pacients que no queden desatesos, tot el contrari”, destaca el president d’HM Hospitales. “De fet, aquests dies cada vegada que tenim un part és una alegria molt especial, alguna cosa que t’ajuda en aquests moments tan difícils”.

BCN NP HM HOSPITALES CRISIS COVID-19