HM Delfos estrena Urgències, un dels pilars fonamentals del seu pla de transformació

  • Les noves instal·lacions estan dissenyades per oferir la màxima seguretat als pacients davant qualsevol procés assistencial gràcies a boxs més amplis, millor capacitat de visualització i monitorització del pacient i ubicació contigua de l’UCI i la Unidad Coronaria, la qual cosa assegura una atenció integral al pacient crític
  • L’equipament del remodelat Servei s’uneix a l’arsenal tecnològic incorporat en els darrers dos anys, el qual proporciona diagnòstics més precisos, amb la màxima rapidesa i tractament multidisciplinar, en el que destaca el laboratori d’Hemodinàmia cardíaca a més de l’Ecografia polivalent, TAC, Ressonància Magnètica, Medicina Nuclear i PET-TAC
  • Disposa de circuits específics en els que s’atén als pacients durant les 24 hores en funció de la seva malaltia i de la gravetat que presenten, posant especial èmfasi en les patologies cardiològiques, neurològiques i oncològiques. S’han habilitat circuits de seguretat en cas de COVID-19

Barcelona, 14 d’octubre de 2020. L’Hospital HM Delfos, centre de referència de HM Hospitales a Barcelona, ​​estrena noves instal·lacions pel seu Servicio de Urgencias. La remodelació d’aquest espai forma part de l’actualització de l’hospital prevista en el pla director dissenyat pel Grup i ha suposat una inversió d’11 milions d’euros. En els propers mesos, es podrà comptar també amb la nova Unidad de Cuidados Intensivos (UCI).

Les noves Urgències ofereixen al pacient la màxima seguretat i qualitat assistencial durant les 24 hores. En aquest sentit, el director territorial
d’HM Hospitales a Catalunya, Dr. Joan Sala, afirma que “el Servei compleix amb els més alts estàndards de qualitat. Tant per la disposició de les instal·lacions i els espais assistencials, com de les sales d’espera per a familiars i acompanyants han estat dissenyades per garantir una atenció sanitària òptima, amb total seguretat pel pacient i amb el menor temps d’espera possible”.

El Dr. Joan Sala assegura que a la recentment culminada remodelació i l’adequació dels protocols es suma que “disposem d’un nivell de recursos humans i tecnològics que han permès augmentar la nostra capacitat de resolució per atendre als pacients, podent així donar resposta a les persones de tots els nostres centres que requereixen una atenció de major complexitat “.

Tecnologia d’última generació

Les noves Urgències d’HM Delfos disposen d’un equipament tecnològic punter que afavoreix la precisió dels diagnòstics amb la màxima rapidesa i el seguiment de tractaments multidisciplinars. Així, compten amb la cobertura permanent d’una Plataforma de Servei de Diagnòstic Radiològic i per a la Imatge que inclou Ecografia polivalent, TAC, Ressonància Magnètica, Medicina Nuclear i PET-TAC, amb tecnologia d’última generació. Igualment, destaquen els dispositius de la Unidad de Radiología Intervencionista i la Sala Hemodinamia, indispensable per a l’atenció integral de la patologia cardíaca i neurològica que ho precisi. Compte a més amb el suport d’un laboratori d’anàlisis clíniques dotat de les últimes tècniques que existeixen en el mercat.

El director mèdic territorial d’HM Hospitales a Catalunya i director mèdic
d’HM Delfos, Dr. Francesc Fatjó, considera que “actualment, comptem amb un arsenal tecnològic que ens permet donar resposta a qualsevol situació de forma ràpida i precisa” i afegeix que “el Servei s’ha dissenyat per garantir la màxima seguretat i comoditat al pacient. D’aquesta manera, s’ha dut terme una ampliació dels boxes, alguns dotats amb llum natural i s’ha augmentat la capacitat de visualització i monitorització, alhora que s’ha aconseguit preservar millor la seva intimitat. Igualment, s’han adaptat els protocols d’actuació dels professionals per aplicar les tècniques de forma menys invasiva”.

Atenció al pacient integral, ràpida, còmoda i segura

De la mateixa manera, el nou Servei d’Urgències ha estat ideat per oferir al pacient una atenció integral, ràpida, còmoda i segura. En aquest sentit, es disposa de circuits específics que permeten atendre a les persones en funció de la seva malaltia i la gravetat posant especial èmfasi en les patologies cardiològiques, neurològiques i oncològiques. S’han establert també circuits de seguretat en cas de COVID-19.

La Dra. Anna Girona, cap del servei d’Urgències d’HM Delfos, apunta que “s’han eliminat barreres arquitectòniques de manera que podem comptar amb un espai diàfan que facilita la sectorització de les Urgències en cas necessari”.

Aquest aspecte és fonamental per poder atendre de forma segura tant als pacients que pateixen qualsevol  tipus de patologia d’urgència com als que presenten clínica compatible amb COVID-19. Així, es disposa d’un total de 12 boxs, entre els quals s’inclou un Box de Triatge, un per a l’atenció a la parada cardiorespiratòria, un Box Exprés de visita ràpida, un de traumatologia i una àrea de vigilància amb 7 butaques habilitades amb presa d’oxigen per a casos en els que no es precisi enllitar al pacient, així com també d’un circuit específic per a malalties cardiovasculars, neurològiques i oncològiques.

Ubicació contigua de l’UCI

A l’hora d’atendre aquests pacients, la disposició contigua a les Urgencias del Servicio de Cuidados Intensivos i de la Unidad Coronaria permet accelerar el protocol d’atenció, diagnòstic i tractament de qualsevol patologia aguda que pugui derivar-se, especialment en les àrees en què HM Hospitales disposa de plans assistencials específics. Així, ‘CardioCheck’ suposa una atenció directa i sense demores dels pacients amb problemes o processos cardíacs (infart de miocardi, arítmies greus, etc.) que mereixen ser assistits immediatament facilitant el seu ingrés a l’UCI si cal; ‘NeuroCheck’ per a processos neurològics; i ‘Oncocheck’, per a pacients oncològics que puguin presentar situacions que requereixin atenció urgent. D’aquesta manera, per a la Dra. Girona, “s’incrementa de manera notable la seguretat del pacient, mantenint la qualitat assistencial”.

Nota de premsa