La Fundación HM Obra Social Nens i Gerard Farrés recapten més de 4.000€ en benefici de la salut dels infants vulnerables de Barcelona

Barcelona, 18 de juliol del 2022. La Fundación HM Obra Social Nens i el pilot català de raids Gerard Farrés han recaptat més de 4.000€ a través de l’acció ‘Solidaritat sobre rodes’. La iniciativa benèfica s’ha dut a terme amb l’objectiu de recollir fons per contribuir a tenir cura de la salut dels nens de Barcelona que viuen en una situació de vulnerabilitat, de forma que puguin rebre els tractaments mèdics necessaris.

Per un dia, el popular pilot Gerard Farrés ha canviat la sorra del desert del Ral·li Dakar per l’asfalt del recorregut que separa Manlleu de l’Hospital HM Nens per una bona causa: contribuir amb les donacions recaptades perquè els petits sense recursos amb què treballa la Fundación HM Obra Social Nens puguin pal·liar els seus problemes de salut dental, psicològica i de visió, així com accedir a la vacunació necessària que no s’inclou al calendari infantil de vacunes de la sanitat pública.

Farrés, en companyia d’un grup de metges de l’Hospital HM Nens, ha cobert en bicicleta el trajecte que va des d’aquesta localitat de la comarca d’Osona fins a l’hospital monogràfic infantil d´HM Hospitales a Barcelona. L’acció solidària ha permès a les persones que ho han desitjat participar apadrinant algun dels 165 quilòmetres del recorregut, en ambdós sentits de la marxa.

Per al pilot manresà, aquesta activitat solidària ha resultat molt gratificant en el pla personal i considera que “a la vida, cal adoptar compromisos i ser-ne conscient. Veient les dificultats per les quals, diàriament, passen molts nens i nenes del nostre entorn més proper, haver contribuït amb una tasca tan rellevant com la que fa la Fundación HM Obra Social Nens, em fa sentir molt orgullós”.

Pilot amb sòlids valors

Gerard Farrés és un esportista amb arrelats valors. N’és una prova que a l’última edició del Ral·li Dakar, fa escassos mesos, va renunciar a alçar-se amb la victòria final complint ordres d’equip i havent de frenar a tan sols 300 metres de la meta perquè el seu company aconseguís el campionat. Al seu palmarès, entre molts altres èxits, destaquen 3 campionats del món júnior d’Enduro, a l’inici de la seva carrera, i fins a 15 participacions al Ral·li Dakar, tant en motos com en vehicles de 4 rodes, on ha assolit 3 pòdiums, el darrer d’ells aquest 2022, a la modalitat UTV, amb la segona posició ja comentada. El català, de 43 anys, és conegut a la competició amb el sobrenom de ‘Porc Senglar del Desert’ ja que, després d’un parèntesi obligat a conseqüència d’una lesió, des del 2009 ha participat de forma consecutiva a cadascuna de les edicions del Ral·li Dakar.

Augment de peticions

Les aportacions econòmiques recaptades han estat considerades tot un èxit pel director de la Fundación HM Obra Social Nens, Dr. Javier Massaguer. “Els qui treballem dia a dia per millorar la qualitat de vida dels nens sabem que, amb un petit esforç, es pot aconseguir molt. La pandèmia ha augmentat significativament les sol·licituds d’ajuda per part de les famílies, fins i tot d’aquelles que mai no havien hagut d’acudir als serveis socials i tot apunta que els propers mesos continuaran sent complicats, per la qual cosa en aquests moments és més necessària que mai la implicació de tots els que podem donar el nostre suport. Per això, hem demanat a totes les persones que tenen l’oportunitat que col·laborin amb nosaltres en aquesta nova activitat solidària i la veritat és que estem molt satisfets amb el resultat”, explica.

Activitat solidària tot l’any

La Fundación HM Obra Social Nens, amb l’objectiu de disposar dels màxims fons possibles, ja ha dut a terme diverses accions amb finalitats solidàries al llarg dels darrers mesos. Entre elles, destaca la ‘Trobada Pediàtrica Solidària’, celebrada al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona; el ‘Sopar Artístic Solidari’ i la tradicional campanya de recollida de joguines ‘Una joguina per un somriure’.

Tanmateix, la Fundación HM Obra Social Nens disposa d’un espai a la seva web per fer contribucions puntuals o periòdiques destinades a proporcionar un tractament dental, a millorar la salut visual, a administrar vacunes no finançades per la sanitat pública o a atendre la salut emocional dels petits que viuen en situació d’exclusió social. La informació sobre aquests projectes es pot ampliar al següent enllaç: https://hospitaldenens.com/es/obra-social/proyectos/

 

Fundación HM Obra Social Nens

HM Hospitales va fer seu l’esperit de l’antiga Fundació Hospital de Nens de Barcelona assumint, al novembre de 2019, l’activitat solidària de la seva Obra Social. Per això, va crear la Fundación HM Obra Social Nens, que sota el paraigua de la Fundación de Investigación HM Hospitales, manté i potencia el seu compromís social orientant-lo cap a la població infantil.

 

Fundación de Investigación HM Hospitales

La Fundación de Investigación HM Hospitales és una entitat sense ànim de lucre, constituïda l’any 2003 amb l’objectiu fonamental de liderar una R+D biosanitària, en el marc de la investigació translacional, que beneficiï de manera directa al pacient i a la societat en general, tant en el tractament de les malalties com en la cura de la salut, amb l’objectiu de fer realitat la Medicina Personalitzada.

Així, pretén aconseguir l’excel·lència en l’assistència sanitària, amb un clar compromís social, educatiu i de promoció de la investigació translacional, perquè els avenços científics, en tecnologia i investigació, es puguin aplicar de forma ràpida i directa als pacients.

Des dels seus inicis, promou, finança i lidera projectes d’investigació en els quals metges i investigadors (bàsics i clínics) intenten resoldre problemes assistencials del dia a dia amb un benefici directe per als pacients, promovent una Medicina basada en l’evidència científica personalitzada.

Igualment, amb un clar compromís social, a més de dur a terme diversos projectes sociosanitaris, promou la divulgació científica i l’educació sanitària, organitzant fòrums científics i editant monografies divulgatives i educatives.