La Fundación HM Obra Social Nens i Down Catalunya treballaran conjuntament per tractar la salut dental de nens i adults vulnerables amb necessitats especials

La Fundación de Investigación HM Hospitales, a través de l’Obra Social d’HM Nens, continua treballant per millorar la salut dels nens i adults vulnerables de Barcelona i amb aquest objectiu ha signat un conveni de col·laboració amb la Coordinadora Síndrome de Down de Catalunya.

A partir d’ara, tant les instal·lacions de l’hospital monogràfic infantil HM Nens; com el nou centre odontològic situat a només 200 metres de l’hospital, anomenat HM Dental Center, seran els llocs on es realitzaran els tractaments de salut dental dels infants (Hospital HM Nens) i adults (HM  Dental Center) amb discapacitat intel·lectual i/o Síndrome de Down que pertanyin a famílies en situació de vulnerabilitat socioeconòmica d’aquesta entitat.

En un principi, la sanitat pública no assumeix el cost d’intervencions tan generalitzades entre la població infantil i alhora necessàries per a una correcta salut dental com són les càries o la maloclusió, els problemes derivats d’una posició inadequada de les dents. Aquesta col·laboració entre la Fundación HM i Down Catalunya contribuirà a optimitzar els coneixements d’ambdues institucions, així com els recursos materials i humans, podent oferir programes i serveis amb uns majors índex de qualitat, que repercutiran directament en el benestar de la nostra societat.

L’Hospital HM Nens està especialitzat en l’atenció i tractament de la salut dental de nens amb necessitats especials. Així, els seus professionals, formats específicament, estan preparats per assumir casos de complexitat que poden requerir anestèsia general si els pares ho consideren oportú, ja que els equips i els quiròfans es troben al mateix hospital. Igualment, les proves prequirúrgiques es realitzen amb més rapidesa al treballar coordinadament amb totes les especialitats implicades.

I el nou centre HM Dental Center està equipat amb la més avançada tecnologia i amb un equip altament especialitzat, preparat per atendre pacients joves i adults, a més de persones amb necessitats especials, com l’autisme, discapacitat intel·lectual, ansietat, fòbies, etc.

Down Catalunya està integrada per les associacions i fundacions Andi-Down Sabadell, Aura Fundació, Barcelona Down, Down Lleida, Down Tarragona, Família AMIC Fundació Astrid 21 de Girona, Fundació Catalana de Síndrome de Down, Fundació Cromo Suma i Fundación Reto.