El Dr. Siurana i els Serveis de Cardiologia i Endocrinologia reben el Primer Premi de la Societat Espanyola de Cardiologia Pediàtrica i Cardiopaties Congènites

El Dr José Manuel Siurana, cap de Servei de Cardiologia de HM Nens ha rebut el primer premi Dr. Manuel Quero a la millor comunicació al XIII Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Cardiologia Pediàtrica i Cardiopaties Congènites celebrat a Saragossa els dies 26 a 28 de novembre.

Es van presentar 183 comunicacions, de les quals 10 van ser seleccionades per optar a premi (Hospital 12 d’Octubre, Ramón y Cajal, Gregorio Marañón, Sant Joan de Déu, Creus, entre d’altres).

El títol de la comunicació és: “Avaluació del risc metabòlic i cardiovascular d’adolescents amb obesitat mòrbida. Estudi de casos-controls”.

Sent co-autors de mateix estudi els doctors Anna Sabaté, Paula Sol, Lucía Riaza, Georges Akel, Gemma Giralt, Marisa Torres, Maria Clemente, Ferran Rosés i Diego Yeste. I participant els Serveis d’Endocrinologia i Cardiologia dels hospitals HM Nens i Vall d’Hebron.

El jurat va destacar “la impecable metodologia, el rigor del tractament de dades i les possibles implicacions clíniques dels resultats”.

Aquest premi és el resultat d’un projecte pioner a Espanya iniciat el 2018 conjuntament amb l’Hospital Vall d’Hebron, en el qual estudiem a adolescents amb obesitat per trobar patrons que ens permetin identificar aquells amb més risc de patir esdeveniments cardiovasculars en el futur (com infarts de miocardi i accidents vasculars cerebrals) i així actuar preventivament sobre ells.

El projecte s’emmarca dins d’un programa innovador de Cardiologia Preventiva per a nens i adolescents, únic a Catalunya, engegat pel servei de cardiologia pediàtrica de l’hospital HM Nens / Delfos, en què s’estudien pacients amb colesterol elevat, hipertensió, sobrepès o obesitat o antecedents familiars similars, mitjançant un equip d’experts especialitzats: cardiòleg, endocrinòleg, nefròleg, nutricionista i metge de l’esport.

Enhorabona als premiats!