Congrés de la Societat Espanyola d’Oftalmologia Pediàtrica

 

El Servei d’Oftalmologia acaba de participar al XXVI Congrés de la Societat Espanyola de Estrabologia i Oftalmologia Pediàtrica celebrat a Tarragona.

Els congressos mèdics sempre són una ocasió interessant per compartir coneixement sobre els avenços científics de l’especialitat i per poder difondre els treballs de l’equip.

En aquesta ocasió s’han presentat 3 comunicacions orals:

– Eficàcia i seguretat del col·liri atropina 0,01% en la prevenció de la progressió de la miopia infantojuvenil. Pels doctors Lluís Cavero, Anna Monés, Olga Álvarez i José Manuel Siurana. Un estudi sobre 105 nens tractats amb col·liri d’atropina per reduir la progressió de la miopia. Els nens tractats han tingut una progressió de la miopia de 0,3 diòptries per any, mentre que en els no tractats la miopia ha progressat 0, 7 diòptries. Es demostra l’absència d’efectes secundaris.

– L’espasme acomodatiu: característiques i tractament. Pels doctors Olga Álvarez, Anna Monés, Lluís Cavero i Patricia Vall. L’espasme acomodatiu és una patologia funcional en que la capacitat d’enfocar de l’ull està alterada provocant visió borrosa, cefalea, visió doble i astenopia. Té un origen principalment funcional i compta com a factors desencadenants amb el excés de treball en visió propera i l’estrés. Es presenta una serie de 10 casos diagnosticats i tractats amb resolució del quadre.

– Atròfia òptica temporal en context de Síndrome de Allgrove, a propòsit de dos casos. Pels doctors Nevena Romanic, Anna Monés, Anna Blázquez i Lluís Cavero.

A més el Dr. Cavero ha coordinat una taula de discussió de comunicacions en panell d’Oftalmologia Pediàtrica.