Conèixer la incidència de la hemiparèsia infantil: Un estudi en marxa

convenio_hemiparesia

La hemiparèsia infantil és un símptoma clínic que es caracteritza per la presència d’una dificultat o una pèrdua de mobilitat de la meitat del cos. La causa és un dany cerebral en alguna regió del cervell encarregada del control de moviment de les diferents parts del cos.

Al nostre país no hi ha estudis amb dades fiables sobre la prevalença i incidència de la hemiparèsia entre la població infantil. Hi ha una dificultat per analitzar les causes i les possibilitats terapèutiques que poden canviar el curs de les seqüeles i per tant, la qualitat de vida d’aquests nens i nenes.

Amb tota aquesta evidència, des de la Fundació Hospital de Nens de Barcelona juntament amb la Fundació Maria Agustí hem cregut necessari iniciar un estudi en el qual estimarem la taxa d’hemiparèsia infantil. Des de l’hospital coordinarem aquest estudi, primer a Catalunya, per a posteriorment fer-ho extensible a la resta de comunitats autònomes.

Els investigadors principals són Adrián Trejo, la Dra. Paula Sol Ventura i el Dr. Carlos Ortez.

Les imatges que compartim amb vosaltres corresponen a la signatura del conveni entre la Fundació Hospital de Nens, les empreses Tugsal i TEUS, la Fundació Ramon Molinas i la Fundació Maria Agustí, que permetrà posar en marxa aquest ambiciós projecte.

Més informació:

http://www.hemiweb.org/

http://www.molinasfoundation.org/

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sanidad/hemiparesia-infantil-reclama-atencion-5474063

 

img_8694 img_8681 img_8680 img_8679