HM Hospitales dona la Benvinguda a la nova promoció de residents de Medicina i Infermeria

Madrid, 3 d’agost de 2021. HM Hospitales acaba de donar la benvinguda a la nova promoció de Metge Intern Resident (MIR) i Infermer Intern Resident (IIR) que, des d’aquest juliol, s’està formant en diversos centres del Grup a Madrid i a Barcelona.

En concret, són cinc els residents d’aquesta nova promoció que ja han iniciat la seva especialització. Tres d’ells han començat el seu període de formació a Madrid en Medicina Interna, Oncologia Radioteràpica i Pediatria, mentre que dos completaran la seva especialització a Barcelona en Pediatria i Infermeria Pediàtrica.

Aquesta benvinguda, motivada per les restriccions pròpies de la pandèmia, va tenir lloc de forma online a Madrid i a Barcelona, i, en aquesta, el Dr. Juan Abarca Cidón, president d’HM Hospitales, va expressar “el paper fonamental que té l’especialització de professionals sanitaris i que s’alinea amb un dels objectius estratègics que regeixen el Grup, com és l’aposta decidida pel foment de la docència”.

Amb aquesta incorporació de cinc nous residents, són 23 els professionals sanitaris que s’estan formant en el Grup en el moment actual, xifra que s’afegirà als 41 MIR que ja han passat per HM Hospitales des que el 2009 fos el primer grup hospitalari privat en obtenir l’acreditació per formar metges especialistes.

En aquest sentit, el director mèdic corporatiu d’HM Hospitales, Dr. Jesús Peláez, destaca que, “immersos encara en aquesta terrible pandèmia, aquesta nova fornada de residents representa per a HM Hospitales un compromís i una motivació. A Espanya, segueix sent poc comú que metges i infermers facin la seva especialitat MIR/IIR a la sanitat privada. Nosaltres entenem que el fet de tenir metges i infermeres especialistes en formació és una via més, juntament amb l’activitat universitària i la R+D+I, per donar la millor atenció als nostres pacients i representa una aposta decidida del Grup per assolir l’excel·lència. A aquests residents, els garantim una formació d’avantguarda i una immersió total en l’especialitat”.

Primera promoció IIR

Es dona la circumstància que, en aquesta nova fornada, s’inicia la primera promoció d’IIR a Infermeria Pediàtrica amb el primer resident d’Infermeria que inicia la seva especialització a HM Hospitales, en concret, a l’Hospital HM Nens de Barcelona. Aquest fet es produeix després de la concessió l’any 2020 per part del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social de la primera plaça IIR per al Grup.

Amb aquesta, són set les especialitzacions en Medicina i Infermeria que disposa HM Hospitales i que es desenvolupen a la Comunidad de Madrid en els hospitals universitaris HM Madrid, HM Montepríncipe, HM Torrelodones, HM Sanchinarro, HM Nuevo Belén i HM Puerta del Sur; i, a Barcelona, a l’Hospital HM Nens. En concret, es tracten d’Infermeria Pediàtrica, Pediatria i les seves àrees específiques, Ginecologia i Obstetrícia, Medicina Interna, Medicina Nuclear, Oncologia Radioteràpica i Oncologia Mèdica. Aquesta última especialitat és la de més recent creació, ja que l’autorització administrativa es va concedir el passat mes de juny, i no serà fins a la promoció que iniciï la seva formació el 2022 quan s’incorpori el primer resident d’aquest camp.

 

NP BIENVENIDA MIR Y EIR – CAT