Agraïm la decisió de venir a visitar-te a les consultes dels nostres professionals . Et recomanem que consultis el nostre quadre mèdic per tenir més informació sobre els diferents especialistes.

Si vols concertar una visita, pots fer-ho de diverses maneres

Cita on-line i App mòbil

ATENCIÓ

Hospital HM Nens l’informa que entre els dies 20 i 24 de novembre el servei de citació en línia romandrà inactiu a causa d’un procés de canvi. Durant aquest període pot demanar cita trucant al 932 310 512.

A partir del 25 de novembre podràs gaudir del servei de citació online y realitzar altres gestions, a traves de la nova plataforma online del Portal de pacients d’HM Hospitales*.

Disculpi les molèsties

(*) HM MACAT S.A. (d’ara endavant, Hospital Nens) ha implantat mesures tècniques i organitzatives tendents a garantir el més estricte compliment de la normativa de protecció de dades, mitjançant la creació d’una Cultura de Privacitat i Compliance legal a tota l’organització. Sobre això, un dels aspectes que més preocupa és el de protegir les dades dels nostres pacients i usuaris. Amb aquesta finalitat, Hospital Nens ha establert un procés de reavaluació i millora contínua que ha portat a migrar l’antiga eina de gestió de cites d’Hospital Nens a una altra de més segura. Aprofitant aquesta millora, i en compliment de l’obligació del manteniment de dades exactes que exigeix l’article 5 de la Llei 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de dades i garantia de drets digitals, Hospital Nens requereix la seva col·laboració perquè procedeixi a actualitzar la informació personal que figura a la nostra base de dades d’Usuaris/pacients com més aviat millor.

Sol·licitar cita presencialment

En pacients que es visiten periòdicament en un servei, una opció senzilla és concertar la següent visita a la sortida de la consulta . D’aquesta manera no serà necessària cap gestió posterior.

Sol·licitar cita telefònicament

Pots concertar cita al telèfon 93.231.05.12 . Si coneixes l’extensió del servei, marca-la a continuació.

A l’hospital es reben diàriament unes 2000 trucades, per la qual cosa l’accés telefònic en determinades hores punta pot ser complicat. Actualment s’atenen més del 90 % de les trucades rebudes. Una de les prioritats de la Direcció és millorar l’atenció telefònica , però necessitem la teva col·laboració per optimitzar la utilització d’aquest recurs.

Quan truquis per telèfon, et demanaran el nom complet del pacient i el servei en el que necessites ser atès . Tingues a mà la teva agenda per confirmar que l’hora proposta t’interessa.

A través de formulari

Quan les opcions anteriors no satisfan les teves necessitats, pots utilitzar el següent formulari. Està especialment pensat per a aquells serveis que per les seves característiques encara no estan disponibles a la cita en línia. Deixa les teves dades i nosaltres ens posarem en contacte amb tu en el mínim temps possible.

Accedir al formulari