MASSATGE INFANTIL

L’art de donar amor

L’ART DE DONAR AMOR

 

 

DEFINICIÓ

El massatge infantil és una manera de comunicar-se amb el vostre nadó a través del tacte, i al mateix temps també és un mètode terapèutic ja que comporta molts beneficis pel vostre fill.

“ El massatge  de nadons és un art tant antic com profund, simple però difícil i difícil perquè és simple, com tot allò que és profund”

                                                                       Frédérick Leboyer

OBJECTIUS DEL MASSATGE INFANTIL

1.- Millorar  i enfortir els vincles entre pares-fills: realitzar un massatge al vostre fill és molt recomfortant i us proporciona molta satisfacció personal, ja que tots els moviments que realitzeu sobre la seva pell estan plens de tendresa. La manera en què toqueu el vostre fill està plena d’intencionalitat,de manera que li transmeteu respecte, tendresa, comprensió i companyia, per tant li esteu transmetent AMOR.

D’altra banda el vostre fill està rebent tot un conjunt de sensacions que li proporcionen molts aspectes positius que són els següents:

2.- Augmentar la seva autoestima: els exercicis del massatge i la vostra intencionalitat en fer-li els farà sentir-se més segurs d’ells mateixos i més feliços.

3.- Ajudar a la maduració del seu sistema neurològic central i perifèric i  a situar-se en l’espai on es troben. La pell conté moltes terminacions nervioses i fent-li massatges les esteu estimulant!

4.- Afavorir la digestió del nadó: quan realitzeu els exercicis a l’abdomen esteu afavorint el peristaltisme del nadó i faciliteu l’expulsió de gasos i femta. Per tant, els esteu ajudant a no tenir còlics i a regular el seu sistema digestiu.

5.- Fomentar el descans i la son: els nens que reben amb regularitat aquests exercicis estan més relaxats i descansen millor.

6.- Eliminar contractures: en realitzar-los el massatge les nostres mans els  transmeten energia i, per tant, calor. Aquest augment de temperatura junt amb l’amassament de la zona fa disminuir les contractures.

7.- Millorar la circulació venosa: en fer-li els exercicis d’amassament, traccions i friccions  estem afavorint el retorn venós de les seves extremitats i de tot el cos en general.

8.- Enfortir el sistema immunitari: en realitzar massatges al vostre fill li esteu proporcionant FELICITAT i per tant li esteu estimulant la producció d’endorfines . Aquest fet fa enfortir el sistema immunitari del vostre fill , i ja diuen que “si estem feliços tenim més salut i estem menys malalts!”

9.- Ajudar a drenar secrecions a nivell respiratori: en treballar la zona de la caixa toràcica pel tórax i l’esquena fent exercicis de fricció i de percussió ajudareu a mobilitzar la mucositat a nivell bronquial, i quan feu els exercicis a la zona del nas ajudareu a descongestionar-lo.

10.- Eliminar toxines: en realitzar el massatge s’augmenta la temperatura corporal del cos del nen, i es fomenta la producció de suor per on s’eliminen restes de toxines que el seu cos no necessita.


 

PROCEDIMENT DEL MASSATGE

Els exercicis del massatge infantil són molt senzills de realitzar. Consisteixen a alternar moviments d’amassament, traccions, friccions, percussions i carícies.

La sessió de massatge s’inicia al tórax on es realitza una primera presa de contacte i es posen en sintonia els pares amb el fill. En el tórax és on tenim el centre de les emocions (el plexe solar). Continuem el massatge treballant els braços, l’abdomen, les cames, l’esquena i finalmente la cara.

La durada del massatge és aproximadamente de 45 minuts i el grup es compon d’un màxim de 8 nens.

 

COM CONCERTAR CITA PER A LA  SESSIÓ DE MASSATGE INFANTIL

Contacteu amb el Servei de Pediatria pediatria@hospitaldenens.com

 
HORARI DE LES SESSIONS
Dimarts al matí de 11 a 12h. Divendres de 16 a 17h i de 17,30 a 18,30h

 

QUÈ CAL PORTAR?

Podeu portar olis o locions hidratants (però no és imprescindible), bolquers i alguna manteta per cobrir el cos del nen.

 
 
 
 

Sandra Peña Gascón

Infermera S.U.H.N.B.

> Tornar