Vacunació antigripal 2015

En pocs mesos el virus de la grip estarà entre nosaltres, provocant el característic quadre clínic de febre alta, mucositat en vies altes, mal de coll i dolors musculars. És una malaltia altament contagiosa (sent els nens els més grans transmissors d’aquest virus, ja que excreten major quantitat de virus i durant més temps que els adults), afectant amb més intensitat els nens menors de 2 anys i als adults majors de 65 anys.
 
La vacunació enfront de la grip és anual, i és la principal mesura profilàctica per prevenir aquesta malaltia. La vacuna ha de ser administrada durant la tardor de cada any (d’octubre a desembre en l’hemisferi nord) abans de l’inici de la temporada gripal.
 

 

Però, quins nens i nenes tenen indicació de rebre aquesta vacuna?

 

– Nens a partir dels 6 mesos d’edat i adolescents que presentin alguna malaltia de base (asma, hiperreactivitat bronquial, diabetis mellitus, malaltia cardiovascular, renal, pacients immunodeficients, malaltia oncològica, obesitat mòrbida, etc.).
– Nens sans a partir dels 6 mesos d’edat, adolescents i adults que convisquin amb pacients inclosos en els grups de risc (abans esmentats).
– Els nens majors de 6 mesos sans i no inclosos en els grups de risc anteriorment esmentats poden vacunar enfront de la grip estacional si els seus pares ho sol·liciten i el seu pediatre ho considera convenient.
– Embarassades
– Personal sanitari
 

 

Quantes dosis cal administrar als nens?

 

 

Depèn de l’edat i si va rebre alguna dosi prèvia d’aquesta vacuna,
– De 6 mesos a 8 anys d’edat: 
2 dosis (separades almenys per 4 setmanes).
1 dosi (si ja ha rebut 2 dosis prèvies de vacuna antigripal, en anys anteriors)
– Majors de 9 anys (a l’igual que els adults): 1 sola dosi de vacuna antigripal

Font: Comitè Assessor de Vacunes de l’Associació Espanyola de Pediatria (CAV-AEP). http://vacunasaep.org/documentos/manual/cap-26

     
Contingut redactat pel Dr. Marcelo Razquin, pneumòleg. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *