Pediatre i pare de bessons

Ara fa uns mesos, la meva dona i jo vam rebre una excel.lent notícia: estàvem embarassats (bé, sobretot la meva dona). Uns dies més tard vam acudir a la nostra ginecòloga per confirmar ecogràficament el que l’amic predictor ens havia anunciat. I, efectivament, aquella petita bola que es veia dins l’úter tenia vida pròpia, bategava enèrgicament. “També veig un mioma* que haurem de controlar”,va comentar. Van passar els dies i vam acudir puntualment a la visita de control. Després de les preguntes pertinents, la doctora ens va fer passar a la sala d’ecografies. “A veure com està el mio…….vaja per Déu” Resulta que al mioma li havien sortit extremitats i bategava tan o més fort que el seu veí. Sí, esperàvem bessonada.
Han estat moltes les ocasions en que, com a pediatre de capçalera, he hagut de donar consells a famílies amb bessons. Des de l’altre costat de la cadira i amb l’experiència dels anys sempre m’ha resultat una tasca molt agradable i relativament senzilla donar resposta a quasi totes les preguntes, sigui abans o després del naixement.
Doncs bé,ara que em trobo a l’altre bando i totes aquelles preguntes que tantes i tantes vegades he contestat…me les faig a mí mateix!
Els reconeixeré immediatament? Hauré d’orientar-me per marques corporals imaginàries que facin joc amb els pijames amb el nom brodat? O seran les àvies qui determinen qui és qui, i  a qui s’assemblen?
Com els hi donarem el pit? Un després de l’altre? A l’hora? Fent un castell de 2 d’1 amb folre i manilles?  Els donem setmanada i que es comprin el que vulguin?
Sabrem a qui li toca menjar? O un nadó estarà sobrealimentat i l’altre famèlic?
Han de dormir cadascú al seu llitet o al principi poden compartir bressol?  Hi ha lliteres per nadons?
Compraré un cotxet doble, però els nens aniran en paral.lel o un davant de l’altre? I el que és més important…hi cabrà a l’ascensor de casa?
I el cotxe ? Hauré de comprar-me un vehicle més gros? Parlo directament amb transports municipals de Barcelona?
El Pau i l’Albert ja fa uns dies que són amb nosaltres. Tan ells com la mare estan perfectament. Alguns dels enigmes que ens plantejàvem han tingut una ràpida resposta (sí, les àvies han decidit a qui s’assemblen) però d’altres encara els estem tractant de resoldre. Us mantindrem degudament informats.
 
* Un mioma és una petita tumoració benigna que algunes dones ténen a l’úter i que, en algunes ocasions, pot dificultar la implantació de l’òvul fecundat

PD: Post escrit pel Dr. Cachadiña, pediatre de l’Hospital de Nens i pare recent de bessons. Des d’aquí la nostra enhorabona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *