Només és música

Aquests dies m’ha cridat l’atenció l’aparició en premsa d’una notícia molt curiosa: havien multat a un nen de 7 anys d’edat per tocar la trompa a casa. L’import de 800 euros m’ha semblat una pasta, i el més interessant era que si el nen reincidia la multa arribaria fins als 1500 euros.
Sense tenir gran informació sobre el que havia passat, imagino que alguna cosa haurà de dir la família. No ha deixat de sorprendre i m’ha fet pensar.
Com pediatre al llarg del dia per la meva consulta passen molts nens amb els seus corresponents progenitors. N’hi ha de tots els gustos: alts, baixos, rossos, morenos, guapos tots … i també de comportaments molt diversos. N’hi ha d’una exquisidesa que ratlla l’obscenitat, n’hi ha mogudets i després hi ha els molt mogudets, aquells nens que s’aixequen de la cadira que es tornen a asseure, que agafen depressors de la caixa, els xuclen i els tornen a deixar en la caixa, es pugen a la bàscula, es baixen, t’agafen les receptes, es pugen al tamboret perquè resulta que gira i realitzen maniobres acrobàtiques. I penses “clar són nens, han d’experimentar”, tú amb mirada atònita i els pares sense immutar-se, esperes algun tipus de reacció d’ells que gairebé mai es produeix. Mesos després tornen a la consulta expressant una inquietud “seran els seus nens hiperactius?”.
Doncs probablement alguns d’ells ho siguin, però hi haurà molts altres que acabaran al psicòleg i que l’únic que els intentarà explicar a aquests pares és que als nens cal posar-los límits. No per deixar-los fer el que els doni la gana en cada moment seran adults més feliços.
Intueixo que molts dels pediatres o infermeres que puguin llegir aquest bloc es puguin sentir identificats, potser aquest nen que ara ha estat multat en uns anys sigui un gran concertista, només és un pensament expressat en veu alta.
 
PD: Entrada escrita pel Dr. Casanovas, pediatra del Servei d’Urgències de l’Hospital de Nens

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *