L’asma bronquial a la infància

L’asma bronquial és una malaltia del bronqui. Molt sovint debuta a la infància. De fet és la malaltia crònica més freqüent en la infància i 1 de cada 10 nens o nenes té asma.L’asma afecta la mucosa del bronqui, que s’inflama i fa que es contregui.L’asma es produeix per predisposició familiar, existint alguns desencadenants com les infeccions o substàncies ambientals. Alguns nens i nenes tenen al·lèrgia a determinats components de l’ambient com els àcars de la pols domèstica o l’epiteli animal, que poden desencadenar les crisis.Els símptomes són tos, sibil.làncies (xiulets), sensació d’ofec i de vegades, opressió al pit.Hi ha diferents estratègies terapèutiques en el tractament de l’asma: d’una banda s’han de tractar les crisi, però d’altra banda, si són molt recurrents pot ser necessari un tractament de manteniment i estudiar els possibles desencadenants.
 
La Asociación Española de Pediatría de Atención Primaria (AEPap) ha publicat el decàleg de l’asma, que ens ajuda a entendre millor la malaltia.
 
L’any passat vam organitzar una jornada dirigida a les famílies i als adolescents per parlar de l’asma i de les estratègies terapèutiques, oferir coneixements i eines a les famílies per conviure amb la malaltia i respondre tots els dubtes que es plantejaven. La jornada va ser tot un èxit i tornem a organitzar el proper dia 25 d’abril. Els pneumòlegs de l’hospital resoldran tots els dubtes que us plantegeu.Si voleu assistir-hi, podeu fer la inscripció gratuïta en aquest enllaç. Us hi esperem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *