La Fundació Hospital de Nens amb el Dia Mundial del Paludisme

El Paludisme, conegut també amb el nom de Malària, es una malaltia causada pel paràsit del gènere Plasmòdium, que s’encomana per la picada del mosquit Anopheles femella. 
Els símptomes més freqüents son febre, dolor muscular, cefalea, diarrea, tos i postració.
L’any 2010 uns 3.300 milions de persones, aproximadament la meitat de la població mundial, va estar exposada al Paludisme, especialment les persones que viuen en els països més pobres. D’aquestes, 216 milions van veure’s afectades per la malaltia, i 655.000 van morir, sent la majoria (90%) nens menors de 5 anys.
 
El Dia Mundial del Paludisme, instituït per la 60 Assemblea Mundial de la Salut el maig del 2007, suposa el reconeixement dels esforços de tothom per controlar eficaçment la malaltia.
La OMS, mitjançant el Programa Mundial contra el Paludisme, recolza els programes nacionals de lluita contra el Paludisme dels diferents països, amb assistència tècnica en el diagnòstic i tractament, mesures de prevenció i control dels vectors, vigilància epidemiològica i investigació.

El Dr. Álvaro Díaz, responsable de la Consulta de Patologia tropical, Nen viatger i Nen adoptat, ens recorda habitualment la importància de la prevenció del Paludisme quan viatgem a àrees endèmiques i dels esforços que es realitzen pel control de la malaltia, i en la investigació de nous tractaments i vacunes.

Dr. Ramon Clapés, pediatre i metge adjunt d’Hospitalització

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *