Com transportar el material escolar?

Ara que acabem d’iniciar el nou curs escolar veiem com els nostres fills tindran que transportar el material escolar de casa a l’escola i a l’inrevés durant molts mesos. Però, quin sistema de transport utilitzar?, Motxilla, carret, cartera, bossa en bandolera ….
La cartera o la bossa tenen l’inconvenient que el pes transportat no es distribueix homogèniament, sent la càrrega sobre un o altre costat del cos, i ocasionant a la llarga trastorns posturals, així com mal d’esquena.
L’ús del carret o de la motxilla amb rodes també presenta alguns inconvenients. Al arrossegar-lo, el nen fa un gir del tronc que com en el cas de la cartera o bossa pot ocasionar dolor d’esquena. Si en lloc d’arrossegar-lo, és empès per davant del nen amb les dues mans el problema es resol, però torna a sorgir quan cal pujar o baixar escales.
Per tant, pensem que la motxilla és el mitjà més adequat, però intentant seguir els següents consells:
• Que la motxilla tingui nanses encoixinades i sigui adequada a la grandària del nen (no més gran que la seva esquena i que doni suport a la zona lumbar).
• Han de penjar-se la motxilla en ambdós espatlles, a l’altura lumbar.
• Portar a la motxilla només el necessari per a cada dia.
• Que el pes transportat no sigui superior al 10-15% del pes corporal (En un nen amb un pes de 20 Kg  el pes màxim de la càrrega hauria de ser de 2-3 Kg).
• Posar el material més pesat prop de l’esquena, distribuït uniformement.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *