Cinc raons per vacunar als teus fills

La vacunació és una de les activitats preventives que més s’ha associat a una millora de la salut infantil. Algunes malalties que ocasionaven una gran mortalitat i possibilitat de seqüeles en èpoques anteriors, han estat pràcticament erradicades gràcies a la vacunació.
Seguint un article publicat pel Ministeri de Sanitat, us descrivim breument les cinc raons més importants per vacunar els nens
 
1. La vacunació salva vides
Algunes malalties que eren molt temudes, per exemple la poliomielitis, estan pràcticament erradicades. De la mateixa maneta s’eviten discapacitats que aquestes malalties ocasionaven en alguns casos que no produïen mortalitat.
El fet que molts nens estiguin vacunats, fa que els gèrmens no aconsegueixin expandir-se originant grans epidèmies.
 
2. Les vacunes són segures i efectives
Els assaigs clínics realitzats abans de la seva comercialització són estrictes i avaluats seguint protocols internacionals. Òbviament no estan exemptes de possibles efectes adversos, però les probabilitats d’emmalaltir o tenir un efecte derivar de l’administració de la vacuna són inferiors a les probabilitats d’emmalaltir i/o tenir seqüeles degudes a la pròpia malaltia.
 
3. La vacunació és un dret bàsic
Contemplat en el Sistema Nacional de Salut. Aquest és un tema una mica delicat i no completament ben resolt, ja que algunes vacunes recomanades pels experts i no finançades –almenys no en totes les comunitats autònomes- com per exemple passa amb la vacuna contra la varicel.la o la vacuna antipneumocòccica.
 
4. Els brots infecciosos suposen una amenaça important
Un exemple ha saltat recentment a la premsa, amb els brots de xarampió en tot l’estat.
Les malalties vacunables es poden controlar i fins i tot erradicar. Un exemple el tenim amb la verola, que és la malaltia per la qual vam tenir la primera vacuna. Actualment és una malaltia erradicada, quan antigament va causar 5 milions de morts a tot el món.
 
5. La vacunació és cost-efectiva
Parlant en termes de salut pública i per entendre’ns, és més econòmic vacunar que tractar i assumir les discapacitats que les malalties vacunables originen. I això tant a nivell individual com de societat.
 
Més informació:

http://www.mspsi.gob.es/campannas/campanas11/pdf/razonesVacunasE.pdf
http://pediatradecabecera.com/2011/05/11/en-defensa-de-las-vacunas-nuevo-libro-del-pediatra-carlos-gonzalez/
http://vacunasaep.org/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *