Aquest estiu posa’t un 10!!!

Aquest curs has treballat molt dur, és per això que no has de baixar la guàrdia a l’estiu. 
Recorda:
  • Planifica algun exercici diari si no estàs apuntat a algun esplai. Per exemple puja les escales cada dia, camina després de sopar 1 hora, etc.
  • Hidrata’t bé!!! Beu aigua sovint. També son recomanables els sucs naturals sense sucres afegits, les infusions, liquats vegetals, begudes light i la let semi o descremada. Evita àpats molt calents. És ideal veure entre 6 i 8 gots de líquids al dia.
  • A l’estiu es gasta menys energia degut a que fa calor, cal doncs que els aliments siguin més lleugers. Les coccions han de ser microones, al forn, papillota, guisats suaus, a la planxa, amb poc greix i poc picant ja que així ens farà menys calor. El llegum pot utilitzar-se en forma d’amanides fredes i com a plat únic seguit d’un iogurt o una peça de fruita.
  • Primers plats molt adequats poden ser gaspatxo (sense pa i amb poc oli) o vichyssoise (llet desnatada). Meló amb pernil i amanida russa amb poca patata seran bones alternatives.
  • Per berenar pots prendre: batuts amb llet descremada, fruita i iogurt desnatat, tot triturat. S’hi pot afegir gel i prendre ben fred.
  • Vigila les estones tranquil.les que no es converteixin en estones de menjar pipes, xocolata i gelats. Tot això és molt calòric i deixa-ho pel cap de setmana, i amb quantitats fixades. Els gelats es poden substituir per polos de gel fets a casa amb edulcorants, tipus sacarina o amb iogurt desnatat.
  • Pot ser bo fer un control de pes cada mes per poder-ho corregir i no trobar-nos amb la sorpresa passats els 3 mesos.
  • Als bufets lliures pensa que no cal tastar-lo tot el primer dia. Als restaurants podem ajudar als nostres fills a escollir bé, per exemple poden partir-se una pizza i una amanida amb una beguda light i un polo de gel, seria una bona opció.

RECORDA! POSA’T UN 10!!!

(Informació també disponible en aquest link)

Recomanacions del Servei d’Endocrinologia Pediàtrica i la Unitat de Dietètica i Nutrició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *