Missió de Ruzo, Burundi

El Centre de Salut de Ruzo és un centre concertat, pertanyent a la Diòcesi de Muyinga, la direcció i gestió de la qual van ser confiades en 1998 a la Companyia de Filles de la Caritat de Sant Vicent de Paúl.

El servei de vigilància del creixement rep al voltant de 850 nens cada mes, que acudeixen regularment al Centre per a la vacunació. A més, se sumen també aquells nens que són atesos directament als diferents nuclis de població pels agents de salut de la zona.

El grup de dones anomenades “mamans lumières” mantenen el seguiments d’aquests nens en les diferents comunitats. En ocasions, els nens amb malnutrició són hospitalitzats i si aquesta malnutrició és greu, poden ser transferits a l’hospital de referència, que es troba en Muyinga, a 65 quilòmetres i en una zona de difícil accés.

Al Centre de Salut, amb una capacitat d’hospitalització de 87 llits (33 per a nens i la resta per a adults), també es realitzen activitats curatives i preventives per a nens de 0 a 14 anys.

Des de l’Hospital de Nens assegurem la medicació i el material sanitari que precisen per atendre als menors que els precisen.

 

 

Altres projectes