Atenció Psicosocial

La pobresa exposa als nens a nombrosos factors de risc que comprometen la seva qualitat de vida i funcionament psicològic. L’evidència empírica indica major fragilitat emocional, menor acompliment intel·lectual i pitjor execució acadèmica en nens que es desenvolupen en situació de pobresa extrema.

Hi ha un gran nombre de menors que en lloc de jugar han de treballar, moltes vegades a costa de la seva pròpia salut i dignitat. Hi ha d’altres per als que les activitats lúdiques estan restringides a causa de malalties que els obliguen a ocupar el llit d’un hospital. Hi ha nens que no creixen en llars càlides, sinó que provenen de famílies fragmentades amb històries d’abús i alcoholisme. I molts altres que viuen en la més extrema solitud.

La Fundació Hospital de Nens té en compte que la salut emocional dels nens es veu minvada en comparació a uns altres, i que l’atenció a aquestes patologies no estan contemplades en la seva extensió i intensitat per la salut pública del nostre entorn. Per això, ha cregut de forma prioritària i important donar resposta a aquest tipus de problemes. I, especialment, donar prioritat a aquells casos on famílies desfavorides o en situació d’exclusió social no disposen dels recursos econòmics necessaris per fer front a tractaments privats.

Amb 150€ col·laborem en la valoració psicològica amb bateria de test per a un nen en risc d’exclusió.

 

 

Altres projectes

Atenció Psicosocial

Atenció Psicosocial

Salut dental

Salut dental

Salut visió

Salut visió

Salut vacunes

Salut vacunes

El Centre de Salut de Rwisabi

El Centre de Salut de Rwisabi

Missió de Ruzo, Burundi

Missió de Ruzo, Burundi

Hondures

Hondures

Joguines i Nens. Barcelona desde 1912

Joguines i Nens. Barcelona desde 1912